Private Tutor Atau Kelas Tuisyen Ya?

Private Tutor atau Kelas Tuisyen ya?

Rata-rata ibu bapa sekarang menggunakan perkhidmatan private tutor untuk membuat kelas tambahan di rumah disebabkan dengan kekangan masa dan kerja setiap hari kan. Memang tiada masa pon nak ambil hantar anak lagi-lagi untuk ke kelas tambahan. Malam pulak dah penat. Tapi sebenarnya kalau anda nak tahu banyak juga kelebihan jika kita memilih untuk menggunakan private tutor untuk pembelajaran anak di rumah. Nak tau apa dia? Jom admin kongsikan antara kelebihan yang boleh kita grab dengan pemilihan tersebut.

1. Lebih Selamat dan Selesa

Kenapa admin cakap lebih selamat dan selesa? Iya, dengan adanya private tutor keselamatan anak akan lebih terjamin berbanding dengan menghadiri tuition di luar. Zaman sekarang ni jangan terlalu mudah untuk lepaskan anak kemana-mana. Kiri kanan depan belakang penuh dengan risiko. Lagi satu, di rumah anak anda akan lebih selesa untuk bertanyakan beberapa soalan yang tidak difahami daripada guru yang mengajar. Tade lah segan minta kawan tanyakan macam kat sekolah tu. Hehehe. Bila menggunakan private tutor di rumah juga, kurang lah gangguan seperti bising construction ke, orang kacau ke apa ke lah kan. Santai je bila belajar di rumah.

2. Lebih Jimat masa dan kos

Bila anda mempunyai private tutor, masa dan kos untuk hantar anak ke kelas tidaklah terlalu tinggi. Dan anda tidak perlu menghabiskan masa di atas jalan saja disebabkan oleh jammed semata. Duit minyak pon tak perlu kita keluarkan untuk hantar dan ambil anak dari kelas kan. Sambil tunggu boleh ulangkaji sikit dengan anak sebelum mula kelas. Tadelah kena terkejar kejar masa untuk menghantar anak ke kelas di luar.

3. Lebih perhatian ditumpukan

Bila belajar di rumah dengan private tutor, lebih mudah untuk mereka menumpukan sepenuh perhatian di bahagian mana yang anak kita perlu fokus dan tingkatkan kefahaman. Bila ramai pelajar, susah juga guru nak beri perhatian kan. Kenalah adil.  Betul tak? Berbanding kalau kat rumah. Anak-anak pon senang nak pick up nanti. Tetapi perlu diingat tau, bukan pelajaran akademik saja kita kena terlalu fokuskan untuk anak-anak sampaikan pelajaran agama ketinggalan. Untuk menyeimbangkan rohani anak kena lah ada dua-dua. Sekarang pon dah banyak kelas yang membuat perkhidmatan mengajar mengaji. Nak tau ke salah satu dari nya? Haaa kalau nak tau anda boleh klik link ini Beana Home Quran dan lagi bertuah sebab anda juga boleh dapatkan terus private tutor tau . SELAMAT MENCUBA !

Belajar Mengaji Dari Dulu tapi Sampai Sekarang Belum Khatam?

“Dah puas kita belajar mengaji tapi pelik sampai sekarang tak naik-naik. Tak dapat nak khatam Al-Quran disebabkan masih tidak lancar. Hukum tajwid pun tak dapat menguasai lagi. Macam mana ya? Kelas mana yang perlu saya ambil untuk belajar mengaji? Yang dapat memudahkan saya dalam penerimaan pelajaran tersebut?”

8 daripada 10 masalah yang sama selalu kita dengar kan? Dah belajar mengaji tapi masih tiada peningkatan atau pun tak tau nak cari kelas atau tempat yang sesuai untuk belajar mengaji. Memang susah dengan pelbagai dan bermacam kelas mengaji yang ada sekarang ni. Kena buat pilihan yang tepat untuk mendapatkan kesan yang baik.

Apa itu Beana Home Quran ?

Pernah dengar Beana Home Quran. BEANA adalah sebuah Platform yang membantu masyarakat yang ingin belajar mengaji Al-Quran tetapi ingin mudah, dimana pelajar boleh mengaji mengikut waktu hari dan tempat  yang fleksibel, sesuai dengan MOTO kami “Mengaji at your door step.

Siapa pelanggan kami?

Ada 3 kategori untuk mereka yang ingin belajar mengaji bersama Beana iaitu kanak-kanak remaja dan juga dewasa. Setiap kategori mempunyai kaedah atau teknik pembelajaran yang berbeza mengikut tahap kemampuan pelajar tersebut.

Bagaimana untuk mendaftar ?

Ada dua cara yang disediakan pihak kami untuk mendaftar kelas belajar mengaji sama ada melalui terus di talian di nombor 011-52234111( admin Nadhirah) atau pun boleh juga melalui website kami. Buka saja link ini https://beanahomequran.com// dan ikut step yang terdapat di website tersebut.

Apa Pakej yang ditawarkan ?

Setiap kategori mempunyai pakej yang telah ditawarkan oleh pihak Beana untuk belajar mengaji. Nak tahu lebih lanjut anda boleh layari di https://beanahomequran.com//pakej/. Di sini tersedia semua pakej lengkap untuk pelanggan kami mengikut setiap kategori kanak-kanak,remaja dan juga dewasa.

Apa kata pelanggan tentang Beana?

Antara feedback positif yang kami terima dari pelanggan antaranya :

“Alhamdulillah sy dh baca lancar membaca..walaupun mengulangi bacaan iqra’..sy seronok belajar…….”

Puan Norhayati ,pelajar dewasa

“Alhamdulillah my 6yo da boleh baca 3 huruf sambung sket2 dan da kenal huruf hijaiyah.Yg 3.5yo son tu da kenal sket2 huruf,”……….”slowly but surely”

Puan Nur Liyana Kamarulzaman, pelajar kanak-kanak

Bagi mereka yang ingin belajar mengaji bersama Beana boleh daftar dengan kami pada bila-bila masa saja ya. Klik untuk baca artikel ini juga

https://beanahomequran.com//kelas-mengaji-damansara/.