fbpx

Mengaji Ke Rumah

Kelas Mengaji Ke Rumah No.1 di Malaysia

Kelas Mengaji Ke Rumah

Pakej Kanak-kanak, Remaja & Dewasa

Program pendidikan Al-Quran inovasi #1 di Malaysia dalam usaha mendidik dan memberi pembelajaran secara intensif dalam bidang Al-Quran atau Pengajian Islam. 

Program kelas mengaji Al-Quran yang ditawarkan terbahagi kepada 3 program teras , iaitu :-

✅ Kelas Mengaji Al-Quran Kanak2

✅ Kelas Mengaji Al-Quran Remaja

✅ Kelas Mengaji Al-Quran Dewasa

Kelas mengaji Al-Quran yang ‘mesra belajar’ yang mana pelajar bebas memilih sama ada mahu menjalankan kelas dengan ustaz ataupun ustazah.

Kelas mengaji Al-Quran di rumah iaitu mengaji to your door step, Sesuai untuk anda yang terlalu sibuk dan yang terpaksa menempuh traffic jammed dan dapat mengelakkan sebarang risiko dari aspek keselamatan.

Kelebihan Kelas Ke Rumah

  • Belajar dengan kaedah ”Fun Learning” dan pelbagai aktiviti menyeronokkan.
  • Pelajar akan menggunakan modul pembelajaran yang sangat efektif iaitu Modul Smart Jazary dan Smart Fardhu Ain
  • Belajar, faham dan praktis.
  • Menjimatkan waktu dan mengurangkan kos 
  • Pelajar akan didedahkan dengan pengenalan asas Al-Quran, Farhu Ain dan Hafazan 
  • Belajar Anyday and Anytime
  • Sesuai untuk kanak-kanak, remaja dan dewasa. 
  • Mengunakan platform online seperti Whatsapp video call, Zoom, Skype atau Line.
  • Latihan akan disediakan sepanjang proses pembelajaran

Topik Modul

AL-QURAN

Modul ini memfokuskan kepada Pengenalan asas Al-Quran yang menggunakan teknik pembelajaran yang efektif dan menyeronokkan. Ia mengandungi 3 tahap iaitu pengenalan huruf hijaiyyah, baris Al Quran dan hukum tajwid. Dalam modul ini, pelajar akan mempelajari cara kenal dan sebut huruf hijaiyyah dengan betul. Pelajar juga dapat mengenal hukum hakam tajwid dan cara bacaannya sekaligus dapat meningkatkan kualiti bacaan.

FARDHU AIN

Asas Fardhu Ain memfokuskan pengenalan rukun iman, rukun islam,cara berwudhu’ dan solat yang sempurna. Dalam modul ini , pelajar bukan saja didedahkan dengan ilmu teori semata-mata , malah pelajar juga akan memperkatikkan apa yang telah dipelajari dengan membuat praktikal khususnya bagi topik wudhu’ dan solat.

HAFAZAN

Bagi asas hafazan pula, pelajar menghafaz surah surah lazim mengikut tahap kemampuan pelajar tersebut. Surah pilihan hafazan adalah dari surah Al-Fatihah sehinggalah Surah Al-Fajr. Setiap modul ini sesuai digunakan oleh semua peringkat umur iaitu kanak-kanak, remaja dan dewasa.