fbpx

Infaq & Waqaf

Jom infaq

Tuan/Puan yang dimuliakan Allah s.w.t. Kami dari BeanaHomeQuran sedang menjalankan suatu program Infaq Kelas Mengaji Beana di Kota Damansara dalam misi untuk mengajar pengajian Al-Quran untuk pelajar-pelajar kurang berkemampuan di sekitar kawasan Kota Damansara. Kami membuka peluang untuk tuan/puan untuk sama2 menyumbang dalam program ini.

infaq

” Allah SWT berfirman yang bermaksud “Bandingan (derma)orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah akan melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendakiNya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurniaNya, lagi meliputi ilmu pengetahuannya.”

Surah Al-Baqarah, Ayat 261

Impian kami di Beanahomequran adalah memberi dan berkongsi dengan anak-anak yang kurang berkemampuan  untuk merasai sumbangan Infaq Kelas Mengaji Beana Centre. Kami memerlukan sokongan dan bantuan berterusan daripada para dermawan untuk sama-sama kita berjuang dan berjihad menerusi Infaq Fisabilillah, tolong menolong atas dasar kebajikan dan takwa. 

Butiran Kelas Mengaji Beana Centre

Galeri gambar

Kelas Mengaji Beana Centre

Semoga jasa baik yang diberikan akan dibalas oleh Allah dengan pahala yang berlipat kali ganda.