fbpx

Kelas Mengaji Online | Beana Online Class

mengaji online

Kelas Mengaji Online | Beana Online Class

Tuan Puan yang sedang mencari kelas mengaji online, adakah ini antara masalah yang dihadapi sekarang?

Masalah PKP yang tak tahu bila akan berakhir?

 

Sewaktu artikel ini ditulis, kes Covid semakin hari semakin mencanak naik. Kalau turun pun, polisi tentang kebenaran untuk pergerakan umum tak konsisten. Kejap boleh rentas daerah, kejap tak boleh keluar lebih lingkungan 10km dari rumah…dan sebagainya.

 

Dah tahu untuk mengaji, tapi tak tahu hukum Tajwid?

 

Masalah ini mungkin ramai di antara kita mengalaminya, terutamanya yang dah pernah terima asas mengaji semasa zaman muda.

Jom baca tentang Kelas Mengaji Dewasa Online

Ingin baiki bacaan tapi susah nak cari guru?

 

Kadang kadang bukan sebab kita tak pernah buka dan baca Al Quran langsung. Tak. Contoh situasi adalah seperti di bawah ini.

Ada di antara kita yang masa mudanya ada kumpulan Halaqah untuk sama sama membaca Al Quran dan bertasmi’ sesama sendiri. Bila sudah dewasa dan ada haluan masing-masing, takdir semua orang adalah berlainan. Ada yang mungkin tinggal bersendirian, ada yang mungkin sudah berkeluarga tetapi tidak amalkan semangat halaqah mengaji lagi.

Jadi, keperluan untuk mengaji sudah berubah kepada sendirian berhad. Jadi, kadang kadang kalau ada masalah Tajwid, tak ada yang boleh tolong semakkan lagi dah. Lebih-lebih lagi zaman sekarang susah nak berjumpa atau belajar one to one secara fizikal.

 

Nak  tak nak, solusi terbaik adalah mencari guru mengaji Al Quran secara online.

 

Jika Tuan Puan masih mencari kelas mengaji online terbaik, Beana Online Class ada jawapannya!

Apa kelebihan yang Beana sediakan untuk kelas mengaji online ?

Beana Online Class mempunyai banyak kelebihan istimewa untuk pelajar yang mendaftar kelas ini. Antaranya adalah:

·         Platform kelas online yang pelbagai

Antara platform yang digunakan adalah seperti Zoom , Google Meet dan Skype. Beana boleh sesuaikan mengikut kehendak pelajar.

·         Pendedahan awal kepada asas membaca Al Quran

Pengenalan asas Al-Quran seperti huruf hijaiyah, huruf bersambung, hukum tajwid, makhraj huruf, hafazan dan Fardhu Ain. Tutor Quran atau Qutor kami akan memastikan yang pelajar akan lancar untuk mengaji Al Quran dengan bimbingan yang berterusan.

·         Jadual fleksibel mengikut keselesaan anda

Kami ikut jadual yang Tuan Puan tetapkan. Sama ada pagi, petang, malam, ataupun hujung minggu semua boleh. Tuan Puan Cuma perlu beritahu sahaja bila ya supaya Qutor boleh buat persediaan. Tuan Puan boleh pilih masa dari pukul 8 pagi sehingga 9 malam.

·         Ustaz dan Ustazah yang mahir dan berkelayakan

Tutor Quran Beana semuanya perlu melalui temuduga dan memenuhi syarat kelayakan yang ketat. Contohnya, selain syarat kelayakan akademik berkaitan, Qutor juga perlu mempunyai personaliti yang suka akan kanak kanak, sabar dalam mengajar remaja dan mahir untuk beri tunjuk ajar kepada yang dewasa.

·         Menggunakan Modul Smart Jazary dan Smart Fardhu Ain yang sangat efektif

Modul Smart Jazary dan Smart Fardhu Ain telah dibangunkan oleh Beana Home Quran untuk membantu pembelajaran kelas mengaji online, terutamanya kepada kanak kanak. Ramai ibu bapa berpuas hati dengan modul yang diperkenalkan, sesuai dengan matlamat Beana iaitu Fun Learning.

5 Tanda Waqaf Dalam Al-Quran yang Wajib Anda Ketahui!

 

Nak tahu pakej menarik apa yang Beana Online Class sediakan untuk kelas membaca Al Quran?

 

Kita ada dua pakej mengaji online utama yang bersesuaian dengan corak kehendak semasa pelanggan.

1# Pakej Quais

Pakej ini sesuai untuk jumlah pelajar satu hingga dua orang. Bagi yang mencari kelas mengaji online one to one, pakej Quais adalah pilihan terbaik.

 

2# Pakej Jayyid

Pakej Jayyid sesuai untuk sekumpulan pelajar seramai satu hingga empat orang. Contoh macam satu keluarga, atau satu geng kawan – kawan.

 

 

Testimoni Kelas Mengaji Online

 

Setakat ini semua testimoni yang diberikan terhadap kelas mengaji online Beana adalah positif. Banyak daripada mereka yang merasakan dengan menyertai dan daftar ke kelas ini dapat membantu mereka dalam pembacaan al-quran. Jom tengok kejap feedback daripada pelajar kelas mengaji online.

 

Bagi yang berminat, atau inginkan info lanjut mengenai kelas , boleh hubungi puan kiftiah di sini https://bit.ly/3y55XAk. Selamat Mendaftar !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *