fbpx

11 Sebab Anda Patut Pilih Beana Home Quran

11 Sebab Anda Patut Pilih Beana Home Quran

Zaman teknologi ini, ramai kanak-kanak mahupun orang dewasa yang tidak menitikberatkan pembacaan Al-Quran dalam kehidupan seharian. Pendidikan dalam mendalami ilmu Al-Quran kurang diberi perhatian. Dengan adanya teknologi yang semakin hari semakin canggih, pelbagai cara boleh diterapkan untuk belajar mengaji.

11 Sebab Anda Patut Pilih Beana Home Quran

Di Beana Home Quran, kami menawarkan kelas mengaji Al-Quran yang menggunakan pelbagai cara dan teknik untuk menarik minat kanak-kanak mahupun orang dewasa sekaligus memupuk rasa cinta akan Al-Quran. Kelas mengaji ini juga berpotensi untuk memudahkan pemahaman anda dalam pembacaan Al-Quran.

Kenapa Perlu Pilih Beana Home Quran?

Apa keistimewaan dan kelebihan Beana Home Quran? Apa yang anda akan dapat jika anda memilih perkhidmatan ini? Pasti ramai yang tertanya-tanya tentang ini. Jangan risau, saya akan rungkaikan satu persatu tentang manfaat anda belajar mengaji dengannya. Selesai membaca artikel ini, anda pasti tidak akan ragu-ragu lagi. Jadi, kenapa anda perlu pilih Beana Home Quran?

Kelas Fardhu Ain Percuma

Di Beana Home Quran, kami menawarkan perkhidmatan kelas mengaji dan asas fardhu ain. Kelas yang kami tawarkan ini adalah percuma kepada sesiapa yang mendaftar kelas mengaji tersebut.  Ianya diberikan secara percuma kerana ianya saling berkait dengan mempelajari Al-Quran. Kelas fardhu ain tersebut akan menekankan tentang ilmu fiqh dan memudahkan pemahaman ketika mengaji Al-Quran.

Kelas Berkumpulan Atau Persendirian

Beana Home Quran juga menawarkan perkhidmatan mengajar mengaji secara persendirian iaitu dari rumah ke rumah dan turut menjalankan perkhidmatan mengajar mengaji secara berkumpulan sama ada kumpulan kecil atau besar. Pastikan kumpulan besar tersebut tidak melebihi 6 orang di dalam satu kumpulan.

11 Sebab Anda Patut Pilih Beana Home Quran

Kelas Dilakukan Di Tempat Pilihan Anda

Semua aktiviti mengaji boleh dilakukan di rumah, pejabat ataupun di mana-mana tempat yang sesuai untuk mengaji Al-Quran. Beana Home Quran menggunakan konsep talaqi iaitu perjumpaan atau pertemuan yang berasaskan pembelajaran ilmu Islam yang disampaikan oleh guru bertauliah kepada kanak-kanak, remaja dan juga orang dewasa agar lebih fokus dan tekun dalam pengajian Al-Quran dan ilmu fardhu ain.

Anda boleh menetapkan rumah anda sebagai tempat untuk belajar mengaji. Ini kerana anda tidak memerlukan masa yang terlalu lama untuk bersiap dan sebagainya. Suasana di rumah yang kondusif dan selesa juga akan membuatkan tumpuan akan menjadi lebih fokus. Anda juga akan mudah faham akan apa yang dipelajari.

Pelajar

Beana Home Quran terdapat lebih 300 orang pelanggan yang telah mendaftar dan menjalani kelas mengaji Al-Quran dan kelas fardhu ain kami sejak pembukaan pada Disember 2016. Sekiranya anda tidak tahu membaca Al-Quran langsung, tidak mengapa, kami di Beana Home Quran akan mengajar anda sehingga anda mampu untuk menbaca malah menghafal Al-Quran. Anda juga akan mudah membaca Al-Quran dengan tajwid yang betul.

Tenaga Pengajar

Kami mempunyai tenaga pengajar yang mengajar di sekitar Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya dan sudah mempunyai lebih daripada 100 orang pengajar yang mendaftar dengan kami. Tenaga pengajar kami juga telah menjalani sesi latihan dan konsultasi daripada pihak Beana Home Quran sebelum mula mengajar anda. Jadi, tutor kami terdiri daripada ustaz dan ustazah yang mampu untuk mengajar anda mahupun anak anda.

Pusat Pengajian Di Kota Damansara

Selain itu, terdapat juga pusat pengajian bergerak yang telah disediakan oleh Beana Home Quran. Ianya terletak di Kota Damansara Selangor. Pusat pembelajaran ini berkedudukan yang sangat strategik kerana ianya terletak di antara kawasan Subang dan Petaling Jaya. Anda boleh terus mendaftar di sini sekiranya ada tinggal berdekatan dengan kawasan pusat pengajian kami.

Mengikut Jadual Anda

Sekiranya anda mendaftar mengaji dengan Beana Home Quran, kelas mengaji anda adalah mengikut jadual yang anda telah tetapkan. Jadual anda boleh ditetapkan mengikut kesesuaian masa dan tempat yang anda inginkan. Anda tidak perlu lagi risau akan perjalanan anda untuk ke tempat pengajian. Ini kerana anda telah menetapkan hari apa yang anda tidak sibuk untuk membuat kelas mengaji Al-Quran. Jadi, ianya sangat memudahkan anda dengan jadual yang sangat fleksibel.

Harga Pakej Yang Berpatutan

Terdapat banyak pakej yang ditawarkan oleh Beana Home Quran termasuklah untuk pakej mengaji Al-Quran untuk kanak-kanak, remaja dan dewasa. Setiap pakej mempunyai dua jenis iaitu pakej 1 ke 2 orang dan 3 ke 4 orang pelajar. Selain itu juga, kami turut menawarkan dua pakej lain yang termasuk dewasa, remaja dan juga kanak-kanak dalam satu kumpulan.

Harga kesemua pakej-pakej ini snagat berpatutan dengan jumlah jam yang telah ditetapkan iaitu 50 jam bagi setiap yang mendaftar. Pembelajaran dilakukan mengikut sukatan pembelajaran yang telah disediakan mengikut kaedah-kaedah tertentu.

Kelas-Kelas Lain Yang Ditawarkan

Di samping itu juga, Beana Home Quran menawarkan kelas-kelas agama yang lain seperti Kelas Tasmi’, Kelas Fardhu Ain, Kelas Bahasa Arab dan juga Kelas Tahsin Ibadah. Kelas-kelas ini diajarkan oleh tenaga pengar yang telah menghafal Al-Quran dan merupakan pakar dalam bidang hafiz dan yang berkaitan dengannya.

11 Sebab Anda Patut Pilih Beana Home Quran

Ujian Dan Laporan

Ujian akan dilakukan setiap tiga bulan setelah anda mula mendaftar dan mengaji. Ia akan dilakukan mengikut sukatan yang telah dipelajari oleh setiap pelajar. Jadi, segala yang anda pelajari tidaklah menjadi sia-sia kerana kami akan memberikan ujian untuk melihat prestasi anda. Laporan pula akan diberikan secara mingguan atau bulanan. Laporan prestasi ini adalah untuk mengetahui peningkatan setiap pelajar berdasarkan apa yang telah dipelajari.

Menggunakan Kaedah Tertentu

Beana Home Quran menggunakan kaedah-kaedah tertentu dalam pembelajaran dan pengajian Al-Quran. Kami menawarkan membaca Al-Quran 50 jam. Antara kaedah yang digunakan adalah menggunakan flash card yang direka kahs untuk menerapkan pemahaman melalui rangsangan. Selain itu, pelajar juga akan didedahkan dengan penggunaan gadjet. Pendekatan ini adalah untuk menarik minat pelajar dengan mengggunakan slideshow.

Workbook dan buku latihan juga akan turut diberikan untuk menekankan pemahaman dan ingatan pelajar dalam membaca al-Quran. Pelajar juga pasti akan lebih fokus dan tekun dengan menggunakan kaedah ini.

Secara kesimpulannya, Beana Home Quran mempunyai banyak kelebihan dan manfaatnya. Selain anda dapat menambah ilmu dan pengetahuan tentang Al-Quran, anda juga memperoleh pahala daripada mempelajarinya. Firman Allah SWT yang bermaksud, “Dan apabila diminta kamu bangun maka bangunlah, supaya Allah meninggikan darjat orang-orang yang beriman di antara kamu, dan orang-orang yang diberi ilmu pengetahuan agama (dari kalangan kamu) – beberapa darjat. Dan (ingatlah), Allah Maha Mendalam PengetahuanNya tentang apa yang kamu lakukan.” (Surah Mujadalah : 11)

Jadi, daftarlah segera dengan Beana untuk meningkatkan pengetahuan serta memperbetulkan pembacaan Al-Quran dan tajwid anda. Anda pasti tidak mahu terlepas peluang untuk menimba ilmu Al-Quran ini. ')}